dinsdag, 10. juni 2008 - 11:02

Welgestelde vaders verwachten niks van de kinderen

Amsterdam

Vaderdag komt er weer aan. Maar vaders uit de hogere welstandsklasse verwachten geen cadeau van hun kinderen. Dat blijkt uit een representatief onderzoek onder 397 Nederlanders van onderzoeksbureau De Vos & Jansen in opdracht van YourGift Cards .

Mannen uit de lagere welstandklassen daarentegen hebben hogere verwachtingen. Bijna de helft van deze groep verwacht een cadeau voor vaderdag te krijgen tegen 20 procent uit de hogere welstandklasse. De keuze voor een cadeau zal voor de kinderen niet eenvoudig worden.

Vaders hebben namelijk geen uitgesproken voorkeur. Slechts 20 procent van de vaders weet wat zij willen hebben. Bloemen, etenswaren, wijn of kleding scoren in ieder geval niet al te hoog voor vader. Voor deze cadeaus heeft vader een ruime vijf over.

Elektronica, boeken, Cd's en DVD's krijgen wel een ruime voldoende. Evenals cadeaubonnen/giftcards. Simpelweg omdat vader dan zijn eigen keuze kan bepalen en niet terug hoeft om te ruilen. Of erger nog: het cadeau in een kast verdwijnt en er nooit meer uitkomt.

Het onderzoek legt ook nog andere leuke feitjes over cadeaus bloot. Zo waarderen vrouwen een weekendje weg met hun partner beduidend beter dan andersom.
Categorie:
Tag(s):