dinsdag, 22. januari 2008 - 9:33

Wibi Soerjadi maakt Olymic Remix voor Anky's kür

Amsterdam

Twee grootheden, ieder op hun eigen vakgebied, hebben samen iets bijzonders tot stand gebracht voor de Olympische Spelen 2008. Meesterpianist en -componist Wibi Soerjadi heeft de olympische kürmuziek Dance of Devotion speciaal op maat gecomponeerd voor tweevoudig olympisch kampioene dressuur, Anky van Grunsven en haar paard IPS Salinero.

Wibi Soerjadi heeft in aanloop naar de Olympische Spelen een verkorte Olympic Remix geschreven op Dance of Devotion. De korte Olympic Remix heeft een filmachtig karakter en is voor iedereen toegankelijk gemaakt. In deze twee minuten durende Olympic Radio Remix, wordt de kracht en expressiviteit van de galop van IPS Salinero uitgebeeld. De Olympic Remix zal bij Radio 538 in het programma van Edwin Evers haar radiopremière beleven.

Dance of Devotion, is een symfonische verklanking en vertaling van de bewegingen van IPS Salinero. Het originele werk is opgenomen in de gerenommeerde Galaxy studio in Mol. Wibi Soerjadi heeft het werk gecomponeerd voor groot symfonie orkest en concertvleugel. De volledige kür beleefde haar première in Londen op 18 december 2007 en was meteen goed voor goud.

De Nederlandse première van Dance of Devotion zal zaterdag 26 januari 2008 plaatsvinden tijdens Jumping Amsterdam. De verkorte Olympic Radio Remix opgenomen door Jeroen Vonhögen en Hans van den Brink is bedoeld om een groot publiek kennis te laten maken met deze bijzondere muziek. Wibi Soerjadi geeft daarom iedereen de mogelijkheid om de Dance of Devotion Olympic Remix gratis te downloaden als mp3 via zijn website ;Soerjadi
Categorie:
Tag(s):