zaterdag, 6. december 2008 - 22:29

Wissels bezorgen PSV heerlijk avondje

(Elfvoetbal) PSV had twee gezichten zaterdagavond. In de eerste helft een stuntelende ploeg en in de tweede helft spatten de vonken eraf. Met name door de invallers zette PSV een 0-2-achterstand om in een 4-2-overwinning op Groningen.

Het lek is zeker nog niet boven met deze ene overwinning. PSV is nog steeds een zoekende ploeg, maar in elk geval lijken er lichtpuntjes. Het seizoen van de thuisploeg is tot nu toe iets om snel te vergeten. De tweede helft tegen Groningen zorgde voor een warme gloed op de wangen van de PSV-supporter.

Het waren de wissels die PSV-trainer Huub Stevens tijdens de rust in het veld bracht die ervoor zorgden dat de Eindhovenaren weer helemaal terugkwamen. PSV stelde zo teleur in de eerste helft dat Stevens wel moest wisselen. Stijn Wuytens, die echt tegenviel, en Stefan Nijland werden gewisseld. Nordin Amrabat en Otman Bakkal kwamen de gelederen versterken. Aan hen de taak de 2-0 achterstand, door doelpunten van Marcus Berg en Goran Lovre, teniet te doen.

Het bleek een gouden greep van Stevens. Met het inbrengen van de twee creatievelingen kregen ook de voor rust totaal onzichtbare Balász Dszúdszak en Danko Lazovic weer vleugels. Bakkal zorgde zelf voor de twee doelpunten die de thuisploeg naast Groningen bracht. Amrabat gaf de bal aan Bakkal, die ging een één-twee aan met Danko Lazovic en scoorde de eerste. Nog maar drie minuten later maakte de Marokkaanse invaller zijn tweede en was de stand in evenwicht.

PSV bleef na die gelijkmaker domineren. De ploeg was stukken beter dan Groningen, de omgekeerde wereld in vergelijking met de eerste helft. Het was opnieuw Nordin Amrabat die aan de basis stond van een PSV-doelpunt. Hij legde de bal af op Lazovic die makkelijk zijn team op voorsprong kon zetten. Niet veel later vergrootte hij de marge zelfs naar twee, wederom op aangeven van de oud-VVV'er.

Een ongekende luxe voor de thuisploeg, die in de afgelopen weken tegenslag op tegenslag stapelde. Nu won het eindelijk na drie wedstrijden weer een Eredivisiewedstrijd en ook nog tegen een tegenstander van formaat. Voor PSV is het zaak de vorm van de tweede helft vast te houden.