dinsdag, 25. november 2008 - 16:00

Woonbeschikking voor volkstuinen Bruilweering

Groningen

Het college van B&W van Groningen stelt de gemeenteraad voor om gebruikers van het volkstuincomplex Bruilweering die vóór 1 juni 2001 op het complex woonden een persoonlijke woonbeschikking te geven. Met deze persoonlijke beschikking kunnen de mensen dan het hele jaar door in hun woning blijven. Zover nu bekend gaat het om 14 personen.

De datum van 1 juni 2001 is gekozen omdat op dat moment borden op het terrein zijn geplaatst waarop staat aangegeven dat permanente bewoning niet is toegestaan. Mensen die na zich na deze datum zich hebben laten inschrijven komen niet in aanmerking voor een persoongebonden woonbeschikking.

Het college wil in overleg met de Werkgroep Eigenaren Bruilweering (WEB) om het uitvoeringsplan te bespreken. Het gaat dan ook over de persoongebonden beschikkingen voor de bouwwerken. Al eerder had het college aangegeven om persoonlijke beschikkingen voor de bebouwing af te willen geven. Daarmee hoeven de bewoners de illegale bebouwing niet af te breken.

Na het overleg met het WEB gaat de gemeente met de eigenaren individuele gesprekken aan om de persoonlijke situatie in kaart te brengen. Alle relevante gegevens die de gemeente en bewoner heeft worden daarbij in ogenschouw genomen. Indien door de bewoner gewenst kan een opbouwwerker ondersteuning bieden. De verwachting is dat er voor 31 maart 2009 met alle individuele bewoners is gesproken en de balans kan worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):