woensdag, 13. februari 2008 - 10:22

Zorgverzekeraar laat kinderen sporten

Hengelo

Menzis sponsort het Jeugdsportfonds Hengelo met 25.000 euro, waardoor dit jaar 100 kansarme kinderen extra kunnen sporten. In totaal kunnen 200 kinderen via het Jeugdsportfonds Hengelo een jaar lang sporten. Het Jeugdsportfonds Hengelo is het 21ste lokale initiatief van het Jeugdsportfonds Nederland en het eerste in de regio Twente.

Commercieel Directeur van FC Twente Jan van Halst, is bereid gevonden als ambassadeur van het Jeugdsportfonds Hengelo op te treden. Het Jeugdsportfonds Hengelo is op 12 februari officieel van start gegaan.

Onder het motto "alle kinderen moeten kunnen sporten en geld mag geen belemmerende factor zijn" biedt het Jeugdsportfonds kansarme kinderen die graag willen sporten de kans om dit te kunnen doen. Door middel van het opzetten van een franchise organisatie in heel Nederland en met behulp van een netwerk van beslissers en sporters wil het Jeugdsportfonds de sportwens van zoveel mogelijk kinderen realiseren.

De stichting FC Twente, Scoren in de Wijk heeft in nauwe samenwerking met de woningbouwvereniging Ons Belang, Expertis Onderwijsadviseurs, Randstad, Ernst & Young, Thoma, Carint, de gemeente Hengelo en het Jeugdsportfonds Hengelo opgericht. Zorgverzekeraar Menzis sponsort met 25.000 euro de helft van het totale budget van het sportfonds.
Provincie:
Tag(s):