zaterdag, 1. maart 2008 - 23:16

Zwalkend Heerenveen prooi voor Twente

(Elfvoetbal) FC Twente heeft zich zaterdagavond in Enschede met 1-0 ontdaan van SC Heerenveen. De Tukkers pakken daarmee belangijke punten in de race naar de play-offs.

FC Twente leek in het begin van de competitie af te stevenen op een eenvoudige plaatsing voor de play-offs en daarmee kans op een plaats in de voorronde van de Champions Leage. Iedereen in Nederland roemde de ploeg, met name om de capaciteiten op het middenveld.

Dit alles lijkt na de winterstop volledig te zijn verdwenen, want ook tegen Heerenveen was het allemaal niet best. Wel was Twente stukken beter dan een bij vlagen zwalkend Heerenveen. Het leidde echter niet tot goede kansen voor de Tukkers. Met name omdat Blaise N'Kufo niet werd bereikt, net zo min als die andere grote aanvaller Romano Denneboom.

Het was uitgerekend Youssouf Hersi, de kleinste man van het veld, die Twente langs Heerenveen kopte. Het duurde tot een klein kwartier voor tijd voor het doelpunt, dat maar niet leek te willen vallen, toch viel.

Voor Heerenveen bleef niets meer over dan heel veel stof tot napraten. De Friezen speelden dramatisch en hadden de hele wedstrijd nauwelijks kansen. Het eerste schot op goal viel pas in de blessuretijd van de eerste helft.

Halverwege de tweede helft had Miralem Sulejmani de Friezen wel op voorsprong moeten schieten. Na een kapitale fout van Gianni Zuiverloon, ontfutselde Gerald Sibon hem de bal en legde breed op Sulejmani, die echter jammerlijk miste alleen voor doelman Sander Boschker.

Uiteindelijk was het een slechte wedstrijd tussen twee ploegen die eigenlijk allebei niet goed in hun vel zitten. Bij Heerenveen werd dat helemaal pijnlijk duidelijk. Bij Twente werd dat nog enigszins goedgemaakt door een fikse dosis werklust, waardoor de ploeg van Fred Rutten terecht de punten in eigen huis hield.