donderdag, 24. december 2009 - 11:03

10 Pinguïns geboren in Dierenpark Emmen

Emmen

Twee in Europa unieke gebeurtenissen deze winter in Dierenpark Emmen: het succesvolle China Festival of Lights én de geboorte van Humbolt-pinguïnkuikens. Nergens in Europa zijn zulke grote aantallen dieren in groepen te vinden als in Dierenpark Emmen. De 10 geboren kuikens maken dat de Humboldt-pinguïns kolonie in Emmen nu in totaal uit 136 vogels bestaat. De grootste kolonie van Europa. Het Chinese lichtfestival brengt blijkbaar niet alleen bezoekers voorspoed en geluk, maar ook de dieren! In de afgelopen twee weken zijn er maar liefst 10 pinguïnkuikens uit het ei gekropen.

Nog niet alle eieren zijn uitgekomen. Oplettende bezoekers zullen zien dat er in een aantal holletjes nog pinguïnpaartjes aan het broeden zijn. Bij Humboldt-pinguïns broeden het mannetje en vrouwtje om de beurt. Om ervoor te zorgen dat de pasgeboren kuikens goed groeien en gezond blijven, voeren de verzorgers deze dagen extra vette vis aan de pinguïns, met een vitamine preparaat.

Omdat er in Dierenpark Emmen een groep Humboldt-pinguïns van zo’n groot formaat leeft, is het park stamboekhouder van deze pinguïnsoort. Als stamboekhouder heb je natuurlijk een voorbeeldfunctie. Dat er deze winter 10 jongen geboren zijn en door hun ouders zelf grootgebracht worden, is een erg goed voorbeeld!
Provincie:
Tag(s):