woensdag, 2. december 2009 - 13:16

100 jongeren op de scooter naar Kopenhagen

Den Bosch

De duurzame scootertrip 'The Road To Copenhagen' is officieel van start gegaan. Woensdagmorgen om 10.30 uur vertrokken ongeveer 100 jongeren met elektrische scooters vanuit Den Bosch op weg naar de klimaattop in Kopenhagen. Na de zegening van bisschop Hurkmans gaf burgemeester Rombouts het startschot.

The Road to Copenhagen is een reis per scooter die in 3 etappes van 5 dagen wordt afgelegd tussen Den Bosch en Kopenhagen. De deelnemers aan de reis onderzoeken gedurende de reis de mogelijkheden die elektrisch vervoer biedt om te komen tot een duurzamere wereld. Ook zullen ze gezamenlijk nadenken en discussiëren over klimaatdoelstellingen, een duurzamere wereld en over praktische oplossingen die ons leven aangenamer en duurzamer maken.

Onderweg ontmoeten de deelnemers inspirerende mensen en bezoeken innovatieve projecten. Hun ervaringen en ideeën verwerken de deelnemers in een manifest. Dat manifest overhandigen de deelnemers op 15 december in Kopenhagen aan een aantal wereldleiders op de VN klimaatconferentie, waaronder minister Cramer van VROM.
Provincie:
Tag(s):