zaterdag, 11. juli 2009 - 15:14

100.000 doses Q-koorts vaccin extra

Den Haag

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) gaat 100.000 doses extra Q-koorts vaccin kopen voor de vrijwillige vaccinatiecampagne. Dat heeft ze zaterdag 11 juli bekend gemaakt tijdens een werkbezoek aan de gemeente Landerd in Noord-Brabant.

Het Franse bedrijf Céva, de huidige leverancier van het Q-koorts vaccin, heeft zeer recent alsnog 100.000 doses extra vaccin toegezegd. Minister Verburg: "Het verheugt me dat deze extra doses geleverd kunnen worden. Het vaccin kan in oktober geleverd worden, wat wel betekent dat de meeste dieren dan al gedekt zijn. Het vaccin mag niet toegediend worden aan drachtige dieren. De animo voor vaccinatie is echter groot, dus ik verwacht dat houders bereid zullen zijn dekking uit te stellen."

De verplichte vaccinatie verloopt als gepland. Minister Verburg wil het extra vaccin zoveel mogelijk gericht in de provincies Utrecht, Limburg, Overijssel en een deel van Gelderland inzetten, vanwege het groeiend aantal Q-koorts zieken in die regio's.

Om de volledige vaccincapaciteit zoveel mogelijk in het genoemde gebied in te zetten, worden de veehouders daar actief benaderd om zich aan te melden voor de vrijwillige vaccinatie.
Provincie:
Tag(s):