maandag, 14. december 2009 - 19:56

12,6 ton illegaal vuurwerk uit Polen in beslag genomen

Het Regionaal Milieu Team (RMT) Limburg-Zuid heeft in een onderzoek van het Functioneel Parket 12,6 ton illegaal vuurwerk in beslaggenomen.

Het vuurwerk is afkomstig uit Polen en heeft een straatwaarde van meer dan 100.000 euro. Het vuurwerk werd vorige week in beslag genomen in Duitsland, België en Gelderland.

Het illegale vuurwerk werd vermoedelijk via internet verhandeld. Bij een bedrijf in Duitsland werd 11,2 ton vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk was bestemd voor de Nederlandse markt. In Gelderland werd een partij van 600 kilogram onderschept en in het Belgische Luik een partij van 800 kilogram. De partij in België betrof met name mortierbommen en flowerbeds.

Vorige week werd een 20-jarige verdachte uit Heerlen aangehouden en hij is voor 14 dagen in bewaring gesteld. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die handelde in illegaal vuurwerk.

Het RMT heeft met de politie Limburg-Zuid twee woningen in Heerlen en Onderbanken doorzocht. Daarbij werd ondermeer 10.000 euro contant geld inbeslaggenomen en een 12 inch mortierbuis. Dat is een plastic buis waarmee grote mortierbommen afgeschoten kunnen worden.

Het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):