zondag, 22. november 2009 - 14:38

'14-jarige Urkse jongen werd vermoord om meisje'

Urk

De Telegraaf meldt zondag dat de 14-jarige Dirk Post waarschijnlijk is vermoord om een meisje waarop hij verliefd zou zijn. De dader zou een 15-jarige plaatsgenoot zijn.

De krant schrijft dat de 15-jarige Urker tot voor kort een goede vriend van het slachtoffer was, maar dat Dirk verliefd zou zijn op 'zijn' vriendin. Hij had volgens vrienden al gezegd dat hij Dirk zou gaan vermoorden omdat hij uit was geweest met het meisje.

Het levenloze lichaam van Dirk Post werd woensdag zwaar verminkt gevonden in een bos bij Urk. Hij was al sinds dinsdagmiddag vermist. Hij is vermoedelijk met een honkbalknuppel in elkaar geslagen en aan zijn verwondingen overleden.

Een tweede verdachte, een 13-jarige jongen uit Urk, zou bij de moord betrokken zijn en ook een 12-jarige jongen uit het vissersdorp is in deze zaak aangehouden. Wat hun rollen waren bij de brute moord is niet bekend.

Op de herdenkingspagina op Hyves wordt vermeld dat er maandag om 17.00 uur op Urk een stille tocht wordt georganiseerd voor Dirk Post. De tocht begint bij de Frits Bode school.
Provincie:
Tag(s):