vrijdag, 20. november 2009 - 8:54

16 aanhoudingen bij 'roadblocks'

Bergen op Zoom

De politie in Midden- en West-Brabant hield donderdag diverse grote controles op verschillende plaatsen in de gehele regio. De acties waren gericht op het tegenhouden van inbrekers, straatrovers en overvallers. De zogenaamde roadblocks werden tussen 15.30 uur en 23.00 uur door circa 150 agenten uitgevoerd samen met nog eens 50 opsporingsambtenaren van andere diensten zoals belastingdienst en douane. Er werden ruim 3.800 voertuigen gecontroleerd en 16 arrestaties verricht.

De ervaring leert dat een aantal delicten zoals inbraken, overvallen en straatroven stijgen tijdens de donkere dagen. Dat is overigens een jaarlijks terugkerend landelijk beeld. Met doelgerichte acties op zogenaamde ‘hotspots’ tegen zogenaamd 'hotshots' en andere activiteiten hoopt de politie de criminaliteit tegen te houden en terug te dringen.

Bij dit soort roadblocks wordt écht iedereen die voorbij komt door de politie aangesproken. Agenten brengen in kaart wie er met wie op pad is en met welk vervoermiddel. Bij komende effect is dat potentiële daders worden tegen houden omdat er veel blauw op straat te zien is.

De politie kreeg donderdag ondersteuning van o.a. het korps Landelijke Politie Diensten met gerichte acties op de autosnelwegen. Daarnaast waren medewerkers van de belastingdienst en de douane (drugshonden) aanwezig. Bij de controles werden zes zogenaamde ANPR-voertuigen ingezet. Een ingebouwde camera scant de kentekens van de passerende auto's. Het kenteken wordt vervolgens razendsnel vergeleken met gegevens uit diverse databanken.

In totaal liet de politie ruim 3.800 auto's stoppen en werden de inzittenden aan een nadere controle onderworpen. Er werden 16 arrestaties verricht. Het ging daarbij vooral om personen die nog gezocht werden door politie en justitie (o.a. twee inbrekers) en mensen met openstaande geldboetes. Verder werden er personen aangehouden op grond van de Vreemdelingenwetgeving.
Provincie:
Tag(s):