dinsdag, 15. september 2009 - 20:39

"16- FRIS IS IN" start in Leek

Leek

In samenwerking met het jongerenwerk, de bibliotheken en de gemeente Leek gaat de actie “16- fris is in” voor jongeren van start. Jongeren beginnen op steeds jongere leeftijd met alcoholgebruik, wat slecht is voor de hersenontwikkeling.

De actie is erop gericht om op een vriendelijke en positieve manier de beginleeftijd van alcoholgebruik onder jongeren omhoog te brengen. Jongeren van 11 tot en met 15 jaar krijgen de uitnodiging om de “16- fris is in afspraak” te maken. Deze afspraak maken zij met zichzelf en met een preventiefunctionaris van de VNN Voorlichting & Preventie. De afspraak bestaat uit: een jaar lang fris drinken (dus geen alcohol), vrienden aanmoedigen fris te drinken (dus geen alcohol) en anderen geen alcohol aanbieden.

De afspraak maken ze voor de duur van een jaar, hiervoor krijgen ze een certificaat van deelname en een polsbandje met de tekst 16- fris is in ik doe mee. Gedurende het jaar krijgen ze twee keer motiverende post en een give-away.

Jongeren die de afspraak willen maken kunnen alleen, samen met vrienden of met hun ouders tussen 15.00 en 17.00 uur terecht op onderstaande adressen:
* dinsdag 22 september Bibliotheek Zevenhuizen
* donderdag 24 september Bibliotheek Leek
* vrijdag 25 september Jongerencentrum Punt 1
Provincie:
Tag(s):