dinsdag, 3. november 2009 - 13:48

17 Veni's voor TU Delft

Delft

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan 17 jonge Delftse onderzoekers een zogenaamde Veni-subsidie toegekend.

Zij kunnen hiermee gedurende drie jaar ideeën ontwikkelen en onderzoeken. De subsidie bedraagt maximaal 250.000 euro per onderzoeker. In Delft slapen straks zelfs twee Veni's op één kussen: echtgenoten Susan Steele-Dunne en Gary Steele kregen beide een Veni toegekend in deze ronde.

Mooie cijfers voor Delft

Met 17 Veni's doet Delft het heel goed in deze subsidieronde, en deelt de TU de 'eerste plaats' met de Universiteit Leiden (LUMC kreeg er daarnaast ook een). De Universiteit Utrecht kreeg er dit jaar 16 (UMC Utrecht daarnaast tien). De toegekende Delftse beurzen zijn verspreid over een breed domein aan wetenschappelijke disciplines; drie beurzen hebben daarnaast een uitgesproken domeinoverschrijdend multidisciplinair karakter (Ruth Mugge, Maarten Wijntjes en Joost de Winter; zie onder voor de complete lijst).

Veni-kandidaten

De kandidaten werden geselecteerd vanwege hun opvallend en origineel talent voor het doen van vernieuwend wetenschappelijk onderzoek. Zij kunnen met de subsidie drie jaar lang aan de slag om hun ideeën verder te ontwikkelen. De Veni-onderzoekers staan aan het begin van hun carrière, maar hebben wel al aangetoond dat zij een opvallend talent hebben voor het doen van wetenschappelijk onderzoek.

Vernieuwingsimpuls

De Veni-subsidie is een van de drie subsidievormen van de Vernieuwingsimpuls (www.nwo.nl/vernieuwingsimpuls). De andere twee subsidies zijn de Vidi-subsidie (voor ervaren postdocs) en de Vici-subsidie (voor zeer ervaren onderzoekers). De Vernieuwingsimpuls is opgezet in samenwerking met het Ministerie van OCW, de KNAW en de universiteiten.
Categorie:
Tag(s):