vrijdag, 21. augustus 2009 - 16:26

19-jarige man aangehouden op verdenking van doorsturen naaktfoto’s

Alphen aan den Rijn

In verband met de verspreiding van enkele naaktfoto’s van een minderjarige heeft de politie op 19 augustus een 19-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden.

De aanhouding volgde na een onderzoek dat werd verricht door de Sociale Jeugd en Zedenpolitie van het korps Hollands Midden.

Met het onderzoek werd gestart nadat een 16-jarig meisje in april 2009 aangifte deed van verspreiding van haar naaktfoto’s via het internet. Het meisje had eerder naaktfoto’s van zichzelf digitaal verstuurd naar de 19-jarige verdachte. De verdachte heeft verklaard deze naaktfoto’s vervolgens zonder toestemming te hebben doorgestuurd naar iemand anders. De foto’s zijn vervolgens door meerdere leeftijdsgenoten doorgestuurd.

Op vrijdag 21 augustus is in deze zaak een 15-jarig meisje uit Hazerswoude eveneens als verdachte gehoord. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen deze twee verdachten. De officier van justitie zal bepalen wat er met de overige verdachten in het onderzoek gebeurt die er eveneens van worden verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan het doorsturen van deze foto’s.

Het is van belang dat mensen zich er van bewust zijn dat naaktfoto’s van minderjarigen onder de noemer kinderpornografie vallen en dat het doorsturen hiervan wettelijk verboden is. Daarnaast richt het verspreiden van dergelijke foto’s grote emotionele schade aan voor het slachtoffer.
Categorie:
Tag(s):