vrijdag, 28. augustus 2009 - 19:38

1e editie van de Maasmarathon

Oss

Op 6 juni 2010 vindt de eerste editie plaats van de Maasdijkmarathon, een uniek hardloop- en skate-evenement voor jong en oud over de dijken van Lith en Oss langs de oevers van de Maas. Zo’n 2500 lopers en skaters zullen individueel of in teams de route van Het Wild tot aan de finish in de jachthaven van Ravenstein volbrengen. De scholieren doen met teams van 11 of 21 deelnemers in estafettevorm mee aan deze eerste Nederlandse scholenmarathon.

Uniek in Nederland is dat met het evenement een link gelegd wordt naar de watersport en de vele watersporters in dit Maasgebied. Aan de jeugdige hardlopers, die in estafette lopen, wordt de mogelijkheid gegeven om vanuit de diverse jachthavens naar het eindpunt in Ravenstein te varen. Zo raken zij net als de watersporters zelf, betoverd door de schoonheid van de Maas vanaf het water.

Voor het vervoer van deze schoolkinderen over het water naar het eindpunt in Ravenstein is de organisatie op zoek naar boot-eigenaren die het leuk vinden om op 6 juni enkele gasten aan boord te nemen en hen kennis te laten maken met " het leven op het water".

In de dorpskernen wordt gezorgd voor muzikale ondersteuning en bij de finish zijn er hapjes, drankjes, muzikale acts en diverse activiteiten voor de jeugd. Op de Maas zullen op drijvende podia optredens verzorgd worden.
Provincie:
Tag(s):