woensdag, 29. juli 2009 - 11:47

20 meter meegesleurd bij opzettelijke aanrijding

Leeuwarden

De politie heeft woensdagochtend in het bureau aan de Gardeniersweg een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De Leeuwarder was eerder die ochtend met zijn auto op de Archipelweg op twee inwoners van Deinum van 53 en 23 jaar ingereden.

De 37-jarige automobilist wilde net voor de rotonde de auto met daarin de Deinummers inhalen. Dit lukte echter niet en hij kwam met zijn auto klem te zitten. De twee Deinummers stapten uit net als de Leeuwarder uit de auto. Na overleg beloofde de 37-jarige man om achteruit te rijden. Hij reed echter vol gas vooruit. Hij raakte eerste met zijn auto de 52-jarige man en vervolgens zijn 23-jarige zoon. De 23-jarige werd nog zo’n 20 meter meegesleurd. Beide slachtoffer liepen wonder boven wonder slechts enkele lichtte verwondingen op.

De Leeuwarder reed na de aanrijding door, zonder zich om de twee slachtoffers te bekommeren. Een getuige belde direct via 1-1-2 de politie en gaf het signalement van de bestuurder en de vluchtrichting van de auto door. De meldkamer Fryslân startte hierop een Burgernetactie. Samen met 1510 deelnemers keek de politie uit naar de verdachte. Een aantal deelnemers zag de betreffende auto rijden en belde met het speciale Burgernetnummer om informatie door te geven.

Een half uur na de aanrijding meldde zich op politiebureau een 37-jarige inwoner van Leeuwarden. Hij verklaarde tegenover de agenten dat hij de aanrijding in de Insulindestraat had veroorzaakt. Omdat hij er vanuit ging dat de politie hem toch wel zou vinden, meldde hij zich zelf. De Leeuwarder werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Zijn auto werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):