woensdag, 12. augustus 2009 - 21:12

21-jarige bejaardenhulp verdacht van zedendelict

Eindhoven

Een 21-jarige bejaardenhulp uit Nuenen is woensdag gearresteerd, omdat hij wordt verdacht van onzedelijke handelingen bij een 93-jarige demente bewoonster van verzorgingshuis Brunswijck in Eindhoven.

De man uit Nuenen werd in de nacht van dinsdag op woensdag door een collega op heterdaad betrapt. Daarop hij werd op het politiebureau in Eindhoven aangehouden nadat hij zichzelf had aangegeven.

Zowel de politie als de zorginstelling willen verder niets kwijt over de aard van het incident. Wel bevestigd een woordvoerder van Vitalis Woonzorg Groep, waaronder Brunswijck valt, dat de verdachte bij de vrouw werd aangetroffen in een houding die niet strookt met die van een verzorger.

De instelling heeft een arts gewaarschuwd die het slachtoffer heeft onderzocht. Volgens de woordvoerder bleek daaruit dat "er naar alle waarschijnlijkheid de gevolgen voor het slachtoffer mee lijken te vallen en dat het gebeurde waarschijnlijk langs haar heen is gegaan". Volgens de leiding van het tehuis maakt ze het naar omstandigheden goed.

De verdachte is geen opgeleid verzorger of verpleegkundige maar een helper en assisteert het verzorgende personeel.

Zowel de politie als het verzorgingshuis denken niet dat de verdachte eerder dergelijke handelingen heeft gepleegd in het tehuis of elders.
Provincie:
Tag(s):