zaterdag, 12. september 2009 - 9:38

24 woningen ontruimd bij gaslekkage in flatgebouw

Enschede

Vannacht omstreeks 02.30 uur is de politie gealarmeerd voor een melding aan de Genèvestraat in Enschede. Ter plaatse heeft de politie de brandweer gealarmeerd vanwege een aardgaslekkage in één van de woningen.

Vannacht omstreeks 02.30 uur is de politie gealarmeerd voor een melding aan de Genèvestraat in Enschede. Ter plaatse heeft de politie de brandweer gealarmeerd vanwege een aardgaslekkage in één van de woningen. Daarop zijn 24 woningen in het flatgebouw door de politie en de brandweer ontruimd. Een oud gaskraantje in de woning bleek te lekken.

Op basis van de melding is de politie in eerste instantie alleen uitgerukt. De buurman van de woning rook een vreemde lucht en hoorde een sissend geluid. Ter plaatse constateerde de politie dat het ging om een gaslekkage in de woning. Zij hebben daarop de brandweer gewaarschuwd en zijn begonnen met de ontruiming van de 24 woningen in het portiekflatgebouw. De bewoners van de betreffende woning waren niet thuis.

Bij aankomst van de brandweer hebben zij de politie geassisteerd met het ontruimen van de woningen en hebben zij zich toegang verschaft tot de woning. De meetapparatuur van de brandweer gaf inderdaad aan dat er een flinke gaslekkage was. Daarop hebben zij de woning geventileerd en de gaskraan dichtgedraaid. Deze was uit zichzelf opengegaan.

De politie en de brandweer van Enschede gaan de bewoners van de overige woningen informeren over de aanwezigheid van dit oudere model van gaskranen, waar uit zichzelf het gas kan ontsnappen, zodat de bewoners hierop de benodigde actie kunnen ondernemen.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Er is 1 tankautospuit, 1 hulpverleningsvoertuig en 1 officier van dienst van de brandweer Enschede ingezet om het incident te bestrijden.
Provincie:
Tag(s):