vrijdag, 18. december 2009 - 16:09

28 verdachten aangehouden in Twentse drugszaak

Almelo

De politie Twente heeft vanaf september 2009 in Almelo in totaal 28 personen aangehouden in verband met de handel in drugs en het afnemen van drugs. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Er zijn vier hoofdverdachten in de zaak, een 20-jarige en een 27-jarige man uit Almelo en een 29-jarige en een 20-jarige vrouw uit Almelo. Zij worden verdacht van het vervaardigen van drugs en de handel in drugs. Na de aanhoudingen zijn er zoekingen verricht in de woningen van deze vier verdachten.

Daarbij zijn verschillende soorten drugs in beslag genomen, waaronder GHB, speed en cocaïne. De vier hoofdverdachten zijn voorgeleid. De 20-jarige man zit nog vast. De voorlopige hechtenis van de andere drie verdachten is inmiddels geschorst door de rechter.

Naast de vier hoofdverdachten zijn er nog 24 mensen aangehouden. Zij worden verdacht van het afnemen van drugs. Het gaat hier om mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, uit Almelo.

Deze afnemers zijn na verhoor weer heengezonden. Ze zullen zich ook moeten verantwoorden voor de rechter. Het politieonderzoek heeft circa drie maanden geduurd. Het doel is drugsoverlast in Almelo en omgeving terug te dringen.
Provincie:
Tag(s):