vrijdag, 30. oktober 2009 - 12:00

3 aanhoudingen voor nemen van recht in eigen hand

Leeuwarden

Afgelopen week is na een onderzoek naar openlijke geweldpleging drie inwoners van Leeuwarden van 27 jaar aangehouden. De drie worden er van verdacht op vrijdag 9 oktober een 26-jarige inwoner van Leeuwarden te hebben opgewacht en deze vervolgens te hebben mishandeld. De drie verdachten zitten nog vast. De mishandeling zou te maken hebben met een eerdere melding van het lastig vallen van een jongetje.

Dinsdagmiddag 6 oktober kreeg de politie een melding dat een 9-jarig jongetje door een nog onbekende man lastig was gevallen. Het jongetje was uit school onderweg naar zijn huis. Op de Knoopstraat werd het kind volgens eigen zeggen vastgepakt en er werd hem een boekje met pornografische afbeeldingen getoond. Het jongetje wist te ontkomen en waarschuwde zijn moeder. De politie werd vervolgens via 1-1-2 gebeld. Omdat er een goed signalement beschikbaar was, werd direct een Burgernetactie opgestart. De dader werd echter niet meer aangetroffen

Een aantal familieleden dacht twee dagen later aan de hand van het signalement de vermoedelijke dader te herkennen en hielden hem aan. De 26-jarige Leeuwarder werd overgedragen aan de politie. De agenten namen de man mee naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor verboden wapenbezit. Na verhoor werd dan hij een dag later, vrijdag 9 oktober, heengezonden omdat er onvoldoende onderzoeksgronden waren om hem langer vast te houden. Diezelfde avond werd de 26-jarige Leeuwarder opgewacht door vier mannen en in elkaar geslagen. Het slachtoffer liep daarbij letsel op aan zijn gezicht en hij moest dan ook worden opgenomen in het ziekenhuis.

Het 26-jarige slachtoffer deed aangifte en de politie startte een onderzoek. Dinsdag 27 oktober werden twee inwoners van Leeuwarden van 27 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zware mishandeling. Twee dagen later werd nog een leeftijdsgenoot aangehouden. De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte. Het onderzoek gaat dan ook nog door. De drie verdachten zitten nog steeds vast.

De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar het incident in de Knoopstraat, waarbij het 9-jarige jongetje werd lastig gevallen. De ouders van het jongetje hebben inmiddels aangifte gedaan. Uit het onderzoek is nog niet gebleken dat de 26-jarige man bij dit incident betrokken is geweest en de politie doet dan ook verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):