dinsdag, 15. september 2009 - 11:15

36 aanhoudingen bij grote tweedaagse controle

Amstelveen

Bij een grootscheepse tweedaagse verkeerscontrole zijn vrijdag 11 en zaterdagavond 12 september in Amstelveen 36 personen aangehouden.

Van de ruim 800 gecontroleerde voertuigen, hadden 18 automobilisten teveel gedronken. Vijf van hen zelfs zoveel dat ze gelijk hun rijbewijs mochten inleveren.

Zestien personen hadden nog openstaande boetes staan, de hoogste bedroeg 1600,- euro. Iemand die een boete kwam afrekenen, werd zelf ook nog gezocht voor een geldboete. Hij mocht die ook gelijk betalen. Eén van de gecontroleerde mensen bleek gezocht door de autoriteiten in de Oekraïne voor oplichting en verduistering.

Een aantal mensen raakten hun voertuig kwijt: een 18-jarige man uit Utrecht omdat hij al een paar keer eerder was bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.

De belastingdiensten hebben op 6 auto’s beslag gelegd, waaronder een dure BMW voor een vordering van 55.000 euro en een Alfa in verband met een vordering van 3000,-. In één geval kon een automobilist 1650,- euro direct pinnen.

Twee inzittenden van een andere auto konden slecht uitleggen dat ze voor 33 sloffen sigaretten, maar ongeveer 500 euro hadden betaald. Zij zijn aangehouden voor heling.

Ook deed de politie een goede vangst met de arrestatie van een man uit Utrecht. Deze had inbrekersgereedschap bij zich en de buit van een diefstal uit een auto in Houten. Hij is overgedragen aan de politie Utrecht.

Naast genoemde zaken werden ruim 130 bekeuringen uitgedeeld. Aan de controle op de Burgemeester de Boersweg en Fokkerlaan namen naast de politie, de gemeentelijke en rijksbelastingsdienst deel.
Provincie:
Tag(s):