donderdag, 17. december 2009 - 21:24

3FM Serious Request maakt radio vanuit China Festival of Lights

Emmen

Op zondagavond 20 december komt 3FM dj Paul Rabbering naar China Festival of Lights in Dierenpark Emmen met het ‘collectebusje’ van 3FM Serious Request.

Bij deze bus, omgetoverd tot dj bus, kan iedereen die zondagavond China Festival of Lights bezoekt zijn of haar favoriete (kerst)lied aanvragen en daarmee middels een donatie de strijd tegen stille ramp malaria steunen. Dj Paul Rabbering zal zo nu en dan vanuit de ‘collectebus’ live in verbinding staan met de dj’s van 3FM in het Glazen Huis in Groningen, om aan heel Nederland te vertellen hoeveel geld er in China Festival of Lights wordt opgehaald voor dit goede doel.

De dj in de ‘collectebus’ is onderdeel van de actie Serious Request van radio 3FM, dat zich elkaar jaar (in samenwerking met het Rode Kruis) door middel van acties in het Glazen Huis inzet voor een stille ramp. In 2009 staat het Glazen Huis in de week voor de kerstdagen op de Grote Markt in Groningen. In dit Glazen Huis zal o.a. dj Giel Beelen zes dagen lang niet eten en 24 uur per dag radio en televisie maken, om aandacht te geven aan het malaria probleem. Het publiek kan bij het Glazen Huis tegen betaling verzoeknummers aanvragen en uitgebreid worden geïnformeerd over de actie.

Dierenpark Emmen is deze winter het toneel van een betoverend lichtspektakel, dat nog niet eerder in Europa is vertoond: China Festival of Lights. Geïnspireerd op een oeroude Chinese traditie rond het Chinese Nieuwjaar, is het park verlicht door meer dan dertig kleurrijke, imposante lampionnen en lichtsculpturen. De absolute blikvanger is een draak van acht meter hoog en honderd meter lang.
Provincie:
Tag(s):