woensdag, 23. december 2009 - 11:51

45 Paraguayanen aangehouden op Schiphol in verband met mensensmokkel

Schiphol

Het sluisteam van de Koninklijke Marechaussee heeft een 38-jarige Paraguayaan aangehouden die 44 landgenoten via Amsterdam naar Spanje. probeerde te smokkelen

De 44 Paraguayanen, voornamelijk vrouwen, konden niet verklaren tegenover grensbewakingambtenaren wat ze daar zouden gaan doen.
De Koninklijke Marechaussee had al informatie binnengekregen uit het buitenland dat mogelijk een grote groep Paraguayanen via Schiphol het Schengen-gebied probeerde in te komen, zonder duidelijk reisdoel.

In de bagage van de aangehouden verdachte zijn verschillende reisbescheiden aangetroffen van de reizigers. De reizigers verklaarden naar Parijs te gaan, maar volgens de aangetroffen tickets zou de reis eindigen in Spanje. Zij moesten voor deze reis betalen.

De 44 Paraguayanen zijn de toegang tot het Schengen-gebied geweigerd en worden zo spoedig mogelijk weer op een vliegtuig gezet richting Paraguay.

De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Het onderzoek van de Koninklijke Marechaussee vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.
Provincie:
Tag(s):