woensdag, 11. november 2009 - 20:17

A-brug weer berijdbaar voor de kerst

Groningen

De renovatie van de A-brug is zo ver gevorderd dat de verbinding vanuit het westen van de binnenstad voor de kerstdagen zal zijn hersteld. De aannemer verwacht de slagbomen van de brug te kunnen openen voor het gemotoriseerde verkeer op vrijdag 18 december om uiterlijk 16.00 uur. Het openbaar vervoer start de dienstregeling voor diverse lijnen via de A-brug op zaterdag 19 december.

De werkzaamheden aan de brug duren langer dan aanvankelijk was gepland. Dit komt omdat er aan de ene kant interessante archelogische vondsten zijn gedaan. Aan de andere kant stuitte de aannemer op een aantal tegenvallers in de grond, waardoor er minder groot materieel kon worden ingezet.

De komende weken worden de kademuren opgemetseld, waarna de tijdelijke bouwkuipen weggehaald kunnen worden. Dan kan de gerenoveerde klep weer op zijn plaats worden gebracht en kunnen werkzaamheden plaatsvinden om de brug veilig in gebruik te kunnen nemen. Op 18 december zullen alle werkzaamheden nog niet gereed zijn.

De kades aan de Hoge der Aa en lage der A zullen na de kerstdagen verder afgewerkt moeten worden. Aan de Pottebakkersrijge moet nog een damwand achter de huidige kade worden aangebracht. De verwachting is dat in ferbuari alle werkzaamheden zijn afgerond en de tijdelijke voet- en fietsgangersbrug kan worden verwijderd.
Provincie:
Tag(s):