maandag, 30. november 2009 - 11:03

A73 tunnels vannacht open

Roermond

Na drie maanden van volledige afsluiting gaan de twee tunnels van de A73 in Roermond in de nacht van maandag op dinsdag ‘definitief’ open. Minister Camiel Eurlings van Verkeer zal hierbij aanwezig zijn en de tunnels om klokslag 0.00 uur openstellen.

De twee tunnels werden op 1 september (Roertunnel) en 1 oktober (Swalmentunnel) afgesloten om het veiligheidssysteem af te bouwen. Op 1 december gaan de tunnels weer open en nu zijn ook beide rijstroken beschikbaar. Wel zullen de tunnels toch nog een aantal keren afgesloten worden om een aantal herstelpunten op te lossen, meldt Rijkswaterstaat.

Het laatste stuk snelweg van de A73 tussen Venlo en Maasbracht zou eigenlijk op 1 januari 2008 volledig opengesteld worden. Vanwege problemen met de tunnelveiligheidssystemen is dit nu bijna 2 jaar later geworden.

Om toch een feestelijk tintje te geven aan de openstelling van de tunnels worden weggebruikers dinsdagochtend bij parkeerplaats ‘t Spik aan de A73 op vlaai getrakteerd. Dit is een initiatief van enkele ondernemers uit Roermond.
Provincie:
Tag(s):