dinsdag, 27. oktober 2009 - 19:22

Aanbesteding plan Overtuinen Zuidhorn succesvol

Zuidhorn

Dinsdag 27 oktober is de aanbesteding geweest van de nieuwbouw op het centrumplein De Overtuinen in Zuidhorn. De Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum heeft de laagste aanneemsom afgegeven voor de bouwkundige werken.

Harwig BV uit Emmen was de laagste inschrijver voor de elektrotechnische werkzaamheden en Pranger-Rosier Installaties BV uit Dokkum was de laagste voor de werktuigbouwkundige werken. De totale aanneemsom van deze drie bedrijven blijft binnen de begroting. De gemeenteraad wordt gevraagd op 2 november te besluiten over het bouwkrediet. Daarna kan gegund worden.

De nieuwbouw bestaat uit een parkeergarage met 176 plaatsen, op de begane grond 4.100 m2 winkels (bruto vloeroppervlak, BVO) en daarboven 30 appartementen in twee woonlagen. De gemeente heeft inmiddels alle winkels en appartementen verkocht en blijft zelf eigenaar van de parkeergarage. De ingang van de parkeergarage komt aan de Wilhelminalaan. Stichting Wold en Waard woonservice neemt 20 appartementen af voor de verhuur. De overige 10 appartementen zijn verkocht aan een marktpartij die waarschijnlijk de appartementen in de verkoop brengt.
Provincie:
Tag(s):