maandag, 21. september 2009 - 21:01

Aanleg nieuw sportcomplex Nieuw-Buinen van start

Nieuw Buinen

Sportwethouder Frits Alberts van de gemeente Borger Odoorn heeft maandag samen met, Sierd van de Laan en Derk Smit twee bestuurders van de voetbalvereniging v.v Nieuw Buinen officieel de overeenkomst ondertekend voor een nieuw sportcomplex in Nieuw Buinen. Na de ondertekening startte wethouder Jacob Bruintjes van ruimtelijke ordening symbolisch op een tractor de werkzaamheden.

Al enige jaren had hoofdklasser Nieuw-Buinen de wens om van de huidige twee sportcomplexen naar één nieuwe locatie te gaan. Sportwethouder Frits Alberts zorgde ervoor dat gemeente en voetbalclub om tafel gingen om tot een plan van aanpak te komen. Vervolgens startte de zoektocht naar een geschikte locatie. In eerste instantie werd gedacht aan de huidige locatie aan het Noorderdiep, maar uit onderzoek kwam het perceel aan het Zuiderdiep nr. 156 als meest gunstig naar voren. Op deze plek worden nu drie sportvelden, een complex met kantine en kleedruimtes en een tribune met 300 zitplaatsen gebouwd. Het is de bedoeling dat alle werkzaamheden voor de start van het seizoen 2010 -2011 zijn afgerond.

De ‘oude’ sportcomplexen van de voetbalclub blijven nog tot de opening van het nieuwe complex in gebruik. Op de locatie Plan Polter komt een nieuwe multifunctionele accommodatie met daarin onder andere de brede school, huisartsenpost, buurthuis en bibliotheek. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels gestart. Voor de locatie aan het Noorderdiep wordt nog een goede bestemming gezocht.
Provincie:
Tag(s):