maandag, 7. september 2009 - 13:24

Aanrandingen onder de aandacht

Cuijk

In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 juli, tussen 01.30-02.00 uur, vindt er een aanranding plaats op de Heeswijksestraat in Cuijk. Terwijl de vrouw door een man wordt aangerand kijkt een tweede man vanaf een fiets toe. In de nacht van 7 op 8 augustus wordt weer een vrouw aangerand in de gemeente.

Een 19-jarige vrouw komt, rond 01.40 uur, met de trein vanuit Nijmegen aan op station Cuijk, om verder naar huis te fietsen. Zij heeft de vierdaagse feesten in Nijmegen gevierd.

Via de Beerseweg rijdt ze de Heeswijksestraat op. Het laatste deel van deze weg is afgesloten voor auto's en hier hoort de vrouw mannenstemmen achter zich. Eén van die mannen komt naast haar fietsen en duwt haar met fiets en al de berm in. De man stapt af en dwingt de vrouw hetzelfde te doen. Terwijl de man schuin achter de vrouw staat en haar van achteren vastpakt, randt hij haar aan.

Het slachtoffer verzet zich hevig en gilt dat hij moet stoppen. Plotseling stopt de man, stapt op zijn fiets en rijdt weg in de richting van de Beersebaan. Dezelfde weg als waar hij vandaan was gekomen.

Signalement:
Getinte huidskleur; 20-25 jaar; 1.75-1.80 meter lang; breed, beetje mollig postuur; rechthoekig gezicht; kort donker haar met grove krullen; donkere ogen en een grote neus. Van de kleding en de fiets kan het slachtoffer zich niets herinneren.

De tweede man heeft toegekeken vanaf zijn fiets met zijn armen over het stuur hangend. Hij ziet wat er gebeurt maar doet niets om de dader te stoppen. Hij fietst gelijk met de aanrander weg. Deze man heeft een getint uiterlijk, donker kort haar en spreekt Nederlands.

Enkele dagen later is een tweede vrouw aangerand in Cuijk. Deze aanranding is in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 augustus, tussen 00.30-01.40 uur. Het 20-jarige slachtoffer komt, met haar vriend, vanuit Nijmegen met de trein aan in Cuijk. Vanaf het station fietsen zij naar het huis van haar vriend in Cuijk. Dan fietst het slachtoffer alleen verder over de Hapsebaan in de richting van het Brabantse Vianen.

Van de 4 of 5 auto's die haar inhalen, doet 1 dit langzaam. Nadat de auto de vrouw voorbij is gaat hij sneller rijden en verliest zij hem uit het oog. Op het moment dat zij het viaduct met de A73 afrijdt ziet zij in de verte iemand op het fietspad op haar af komen lopen. Dat is ter hoogte van een fietshok en een bushalte aan die kant van de weg. Bij het passeren duwt de man haar in de richting van de berm. Het slachtoffer valt en komt op haar rug in de berm terecht waarna de man haar aanrandt.

Ook deze vrouw verzet zich: ze schopt, slaat en schreeuwt hard. Op een gegeven moment rent de man weg in de richting Vianen. Maar het is nog niet over: Het slachtoffer is weer op haar fiets gestapt en wil zo snel mogelijk naar huis. Als zij opstapt ziet zij een auto op haar af komen rijden, die vlak voor haar weer de weg oprijdt in de richting van Cuijk.

Signalement van deze dader
Geschatte lengte 1.80 meter; normaal postuur en verder zag het slachtoffer alleen het wit van zijn ogen. De dader droeg kleding en reed in een donkergekleurde kleine auto met grote, mogelijk ronde, koplampen.


Het slachtoffer is op de Hapsebaan door meerdere auto's gepasseerd. Dat is vanaf de Rooi Pannen op de Hapsebaan nog voor de Hork. Daarna is zij nog door een stuk of drie, vier auto's gepasseerd. De laatste auto passeerde haar toen zij bij het viaduct reed.

In beide gevallen wil de politie getuigen oproepen die mogelijk op beide plaatsen iets gezien kunnen hebben. Of mensen die aanslaan op de combinatie van de signalementen. Belt u dan met Politie Brabant-Noord: 0800-6070 (gratis) of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis).
Provincie:
Tag(s):