woensdag, 16. september 2009 - 9:37

Achtervolging eindigt in vijver

Arnhem

Een 30-jarige man uit Kroatië is in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 september door de politie in Heteren na een achtervolging aangehouden op verdenking van het stelen van een auto.

Omstreeks 00.30 uur zagen de agenten op de Westervoortsedijk in Arnhem een verdachte auto rijden met Italiaans kenteken. De kentekenplaat was geknikt en de landsticker verwijderd. Toen de agenten de man een stopteken gaven, weigerde hij dit op te volgen en verhoogde zijn snelheid.

De agenten zetten de achtervolging in via de A12 richting Apeldoorn, waar de man 170 km/u reed waar 100 km/u is toegestaan. Even later verhoogde de man zijn snelheid naar 180 km/u op de A50 op een gedeelte waar wegens wegwerkzaamheden 70 km/u is toegestaan.

Tijdens de achtervolging probeerde de man de agenten meerdere keren van de weg te drukken. Bij de afslag Heteren vloog de man uit de bocht en reed via de berm het talud af richting een vijver, waarbij hij enkele tientallen meters in de vijver tussen het hoge riet tot stilstand kwam.

Toen de man wegrende, losten de agenten waarschuwingsschoten. Even later kon de man worden aangehouden en naar het politiebureau in Arnhem worden gebracht. De man was ongedeerd gebleven. De auto bleek gestolen te zijn. De man is voor verder onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):