donderdag, 29. oktober 2009 - 17:18

Achtkarspelen wint Prijs voor het Beste Kwaliteitshandvest

Buitenpost

De gemeente Achtkarspelen heeft de Prijs voor het Beste Kwaliteitshandvest 2009 in de wacht gesleept. Dit heeft Arno Thijsen (Directeur Dienstverlening, Regeldruk en Informatiebeleid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vanmiddag bekend gemaakt op het congres ‘Aanstekelijk klantgericht' in De Doelen.

In een kwaliteitshandvest doet een overheidsorganisatie beloften aan burgers en ondernemers over de dienstverlening. Deze beloften noemen we ook servicenormen.
Burgers weten wat ze mogen verwachten en ze kunnen de overheid aanspreken op de servicenormen. Dat is een extra prikkel om goede dienstverlening te leveren.

Achtkarspelen is geprezen voor de snelheid van de invoering van de servicenormen. Achtkarspelen heeft lef getoond en tussentijds de kwaliteit van de dienstverlening geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd. Als er in een bepaalde periode meer VVV/Irisbonnen werden uitgedeeld dan normaal, dan stuurde de gemeente bij door maatregelen te nemen. Bij de invoering is ruim aandacht geweest voor houding en gedrag (cultuuraspect) van de medewerkers. De instelling van de gemeente is zeer dienstverlenend.

In totaal waren 27 organisaties genomineerd voor deze prijs. De jury heeft hieruit drie organisaties genomineerd. Naast de gemeente Achtkarspelen waren dit de gemeente De Ronde Venen en het Atrium Medisch Centrum Parkstad (Heerlen).
Provincie:
Tag(s):