woensdag, 9. december 2009 - 12:27

Actie ‘Lichtsoepje’

De werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren vraagt door middel van het uitdelen van diervriendelijke recepten aandacht voor het leed van de dieren in de vee-industrie. Recepten voor vleesloze gerechten, met daarbij een gratis kaarsje worden op zaterdag 12 december in Middelburg en Vlissingen uitgedeeld.

Het kaarsje is een symbolische vraag aan de consument om ook het licht te laten schijnen over de dieren in de donkere, kleine hokken van de vee-industrie. Geldt naastenliefde ook de dieren?

Rob Ossewaarde van de werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren: “Hoogtepunt van de feestdagen is voor de meeste mensen een gezellig samenzijn met familie en vrienden. Naastenliefde staat deze dagen hoog in ons vaandel. De Partij voor de Dieren vindt dat niet alleen mensen, maar ook dieren recht hebben op die naastenliefde. Vandaar de diervriendelijke recepten voor gerechten die niet alleen diervriendelijk, maar ook lekker èn gezond zijn en een kaarsje als symbool voor het licht.”

De noodzaak van duurzaam en diervriendelijk consumeren is het afgelopen jaar bij iedereen ruim onder de aandacht gebracht. De Partij voor de Dieren wil mensen stimuleren om keuzes te maken die bijdragen aan het welzijn van dieren en daarmee goed zijn voor het milieu. "Waarom diervriendelijke en milieubewuste keuzes voor het nieuwe jaar bewaren,” vraagt Rob Ossewaarde: “Als je er eind 2009 al mee kunt beginnen?"

De werkgroepleden staan op zaterdag 12 december vanaf 13.30 uur op de Markt in Middelburg en op de hoek Lange Zelke/Walstraat in Vlissingen.
Provincie:
Tag(s):