donderdag, 1. oktober 2009 - 9:43

Acutezorg moet gewaarborgd zijn en blijven

Groningen

De acutezorg in de provincie Groningen moet beschikbaar zijn en blijven. Dit zei Arnold Moerkamp, Directeur Generaal van het ministerie van VWS, bij de overhandiging van een rapport over de beschikbaarheid en bereikbaarheid van acute zorg (onvoorziene en onmiddellijke behoefte aan zorg) in de provincie Groningen

Uit het rapport blijkt dat bij 95% van de oproepen in de hele provincie Groningen de ambulance binnen de norm van 15 minuten ter plekke is. Ook blijft de totale reistijd naar patiënt en van patiënt naar het ziekenhuis in een zeer groot deel van de gevallen binnen de norm van 40 minuten. Voor de dunbevolkte gebieden in de provincie Groningen zijn er voor de toekomst echter zorgen over de beschikbaarheid en bereikbaarheid van de acute zorg buiten kantooruren.

Het rapport werd overhandigd door Maarten Andriessen, voorzitter van het ROAZ Groningen en medisch directeur van het UMCG, in aanwezigheid van gedeputeerde Pim de Bruijne en Guus Bruins, directeur van het Refaja Ziekenhuis en binnen het ROAZ trekker van dit onderzoek. Het zou in ontvangst genomen worden door minister van Volksgezondheid Ab Klink. Helaas werd de minister weggeroepen, en nam de waarnemend Directeur Generaal de honneurs waar.
Het ROAZ zal het rapport ook bij de Tweede Kamer en Provinciale Staten van de provincie Groningen onder de aandacht brengen.
Provincie:
Tag(s):