zondag, 19. april 2009 - 16:42

ADO laat de winst weer glippen

(Elfvoetbal) ADO Den Haag heeft, net als de vorige week, een zeker lijkende winst laten glippen. De Hagenaars leidden in Tilburg na zeventig minuten nog met 3-0 tegen Willem II, maar dat was niet genoeg om het duel te winnen. Binnen zeven minuten wist de ploeg van trainer Alfons Groenendijk de wedstrijd te keren: 3-3. De goals voor de uitclub werden gemaakt door Karim Soltani (2x) en Richard Knopper. Voor Willem II scoorden Frank Demouge (2x) en George Mourad. Door dit resultaat zijn beide formaties nog niet zeker van lijfsbehoud.

Er was aanvankelijk niets aan de hand voor ADO Den Haag. De 3-0 voorsprong na zeventig minuten voetbal was volkomen terecht en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de groengele formatie. De ploeg van de nieuwe trainer Raymond Atteveld speelde prima en kwam eigenlijk niet in de problemen. Tot het befaamde moment in de zeventigste minuut. Leonardo Veloso werd toen namelijk neergelegd door Danny Buijs. Scheidsrechter Björn Kuipers besloot om de bal op de stip te leggen, maar de linksback werd toch echt buiten de zestienmeter afgestopt.

Resultaat: Mohamed Messoudi mocht aanleggen vanaf elf meter en de 1-3 aantekenen. Een beslissing die de wedstrijd deed kantelen. Willem II geloofde er weer in en dat bleek ook wel, want een minuut later lag de bal weer achter de Haagse sluitpost Boy Waterman. Een voorzet van Jens Janse werd op een mooie wijze ineens met de voet verlengd door Demouge: 2-3 en het was weer een echte wedstrijd.

Weer vijf minuten later gebeurde het onvermijdelijke: de Tilburgers maakten gelijk. Uit een hoekschop kopte Demouge de bal tegen de onderkant van de lat, waarna de rebound werd binnengekopt door Mourad: 3-3. Het ongeloof straalde van de gezichten van de ADO-spelers af. Opnieuw hadden ze een zeker lijkende zege laten glippen.

De thuisclub ging daarna zelfs nog op de aanval spelen om de overwinning binnen te slepen, maar dat bleef de ploeg van Atteveld bespaart. Beide supporterskernen klapten wel na het laatste fluitsignaal, want het was een vermakelijke wedstrijd om naar te kijken. Zo waren de doelpunten van Soltani en ook de treffer van Knopper uitstekende Haagse goals en was het tempo het eerste uur behoorlijk hoog.

Door de puntendeling staat ADO maar één punt boven de degradatiestreep en moet het dus serieus rekening houden met het spelen van nacompetitie. Willem II staat zes punten boven die befaamde streep, waardoor de kans klein is dat de Tilburgers zich zorgen hoeven te maken. En dat allemaal door een curieus moment in de zeventigste minuut.