dinsdag, 1. september 2009 - 21:21

Advisering en subsidie om criminaliteit te verminderen nu landelijk

Rotterdam

De advisering en subsidie om criminaliteit te verminderen komt landelijk beschikbaar voor kleinere ondernemingen. Dat maakte staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken vandaag bekend tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van verschillende brancheorganisaties op het ministerie van Economische Zaken.

'Na een succesvolle proef is nu voor iedere winkel of kantoor in Nederland een goed advies en een geldbedrag beschikbaar om diefstal te voorkomen en de veiligheid te vergroten,' aldus Heemskerk.

Na een succesvolle pilot in onder meer Rotterdam heeft Heemskerk besloten de regeling ‘Veiligheid Kleine Bedrijven’ per 1 september toegankelijk te maken voor kleinere bedrijven in heel Nederland. Dit houdt in dat kleine ondernemers in Nederland in aanmerking kunnen komen voor een zogenaamde beveiligingsscan. Met zo’n scan worden ondernemers geholpen om de ‘gaten’ in de eigen beveiliging boven water te krijgen. Met de scan in de hand kunnen ze bovendien de helft van de maatregelen -tot maximaal 10.000 euro- vergoed krijgen.
Provincie:
Tag(s):