maandag, 9. november 2009 - 13:41

Agent gewond door vluchtauto verdachte winkeldiefstal

Utrecht

Een politieman raakte zondagavond gewond toen hij bij winkelcentrum Overvecht in Utrecht een winkeldief probeerde aan te houden. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Een agent van het korps Gooi en Vechtstreek was die avond omstreeks 18.30 in zijn vrije tijd in een supermarkt aan de Roelantdreef. De agent zag dat een aantal jongens zich in de winkel verdacht gedroegen. Hij zag dat één van de jongens spullen in zijn jaszak stopte en richting de kassa liep.

Omdat de agent het niet vertrouwde alarmeerde hij de beveiliging van de winkel en liep achter de jongen aan. Eénmaal voorbij de kassa riep de agent naar de jongen dat hij moest blijven staan en maakte hij zich bekend als politieman.

De verdachte zette het daarop op het lopen en de agent zet de achtervolging in. De jongen rende over de parkeerplaats en stapte op een gegeven moment in een auto. De agent trok het portier van de auto open en wilde de verdachte uit de auto trekken.

Hierop gaf de verdachte gas en reed met open portier achteruit. De agent kwam hierdoor klem te zitten tussen het portier en een muurtje. Vervolgens gaf de verdachte nog meer gas en reed vooruit weg. De agent raakte gewond aan zijn borst. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachte.
Provincie:
Tag(s):