maandag, 16. november 2009 - 17:44

Agenten bedreigd en mishandeld

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 02:00 uur, is op het Stationsplein in Roermond een 19-jarige man uit die stad aangehouden, op verdenking van diefstal en mishandeling van een agente. In Oostrum werd een dag later een jongen aangehouden die een agent met de dood had bedreigd.

In Roermond werd een jongen aangehouden die de handtas van zijn 21-jarige vriendin had afgepakt. Toen hij de tas na tussenkomst van de politie teruggaf, bleek de bankpas van de 21-jarige vrouw verdwenen. Omdat de vrouw aangifte wilde doen, werd de man aangehouden. Deze was het hier echter duidelijk niet mee eens en begon wild om zich heen te slaan en te spugen. De verdachte schopte op een gegeven moment een agente enkele malen tegen haar oor en tegen haar achterhoofd en bedreigde en beledigde haar en haar collega's. De man werd vervolgens in de politieauto geplaatst en overgebracht naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

In de nacht van zaterdag op zondag is op De Voorde in Oostrum een 16-jarige jongen uit Venray aangehouden, voor het beledigen en het uiten van doodsbedreigingen in de richting van een agent. De jongen was die nacht betrokken bij een vechtpartij tussen twee groepen. Toen de agent de twee groepen uit elkaar haalde, werd hij door de 16-jarige verdachte meerdere malen uitgescholden en met de dood bedreigd. Ook hij is aangehouden.
Provincie:
Tag(s):