donderdag, 20. augustus 2009 - 23:04

Ajax dankt zege aan ontketende Suarez

(Elfvoetbal) Ajax heeft een klinkende zege geboekt op Slovan Bratislava. Mede door een ontketende Luis Suarez wonnen de Amsterdammers met 5-0. De Uruguayaan scoorde vier doelpunten. De andere treffer kwam op naam van Mitchell Donald.

De monsterzege van Ajax kreeg in de tweede helft gestalte. Slovan, dat de eerste helft de schade beperkt hield tot een 1-0 achterstand, was moegestreden en was met name tegen het geweld van Suarez niet meer bestand. De kleine aanvaller scoorde na rust in een tijdsbestek van twintig minuten een loepzuivere hattrick. Het was ook Suarez die Ajax voor de theepauze op 1-0 had gezet.

Op het spel van de handige aanvaller staat vooralsnog geen maat. Het gemak waarmee hij de doelpunten dit seizoen produceert, is met geen pen te beschrijven. Daarnaast zijn ze, zoals donderdagavond ook tegen Slovan, van een extreme schoonheid.

Trainer Martin Jol kon na afloop van de wedstrijd dan ook alleen maar lachen en tevreden terugkijken op de wedstrijd tegen Slovan Bratislava. De return, volgende week, moet Ajax geen problemen meer op gaan leveren.