zondag, 22. november 2009 - 16:58

Ajax geeft Heerenveen pak slaag: 5-1

Amsterdam

(Elfvoetbal) Je hebt afstraffen, afslachten en vernederen. Ajax deed het zondag in eigen huis allemaal met SC Heerenveen. De Friezen lieten zich op een ongelofelijke manier onder de voet lopen en dus volgde een pak slaag: 5-1.

Vooraf waren er nog de statistieken. Heerenveen won de laatste twee ontmoetingen met Ajax en doet het de laatste jaren goed in Amsterdam. Maar dat is het verleden en daar trok Ajax zich helemaal niks van aan. Het Heerenveen van nu kon vrijwel niets uitrichten in de Arena en met drie Amsterdamse treffers in het eerste half uur lag een monsterscore op de loer. Het handjevol Friese supporters dat naar Amsterdam was gekomen moet getwijfeld hebben of niet de amateurs van Joure per ongeluk de spelersbus van Heerenveen waren ingestapt.

Met prachtige combinaties, slimme hakballetjes en briljante dieptepasses liep Ajax in de eerste helft al uit naar een 5-1 voorsprong. Demy de Zeeuw opende het bal en tekende voor de eerste twee treffers van de middag, die vooral door de voorbereidende acties extra glans kregen. Vurnon Anita zette bij de eerste treffer Michel Breuer voor schut, terwijl Toby Alderweireld met een perfecte lange bal over zestig meter De Zeeuw opnieuw vrij voor Brian Vandenbussche zette.

Marko Pantelic zorgde na een fraaie één-twee met Urby Emanuelson voor de 3-0. Luis Suarez werd kort daarna in het strafschopgebied neergehaald en rondde de daarop gegeven penalty zelf af. Na die 4-0 liet Heerenveen even zien dat het toch echt op hetzelfde niveau acteert als Ajax. Goran Popov schoot in de verre hoek de 4-1 binnen. Een minuut later werd alle Friese hoop echter weer de kop ingedrukt toen Ismaïl Aissati de 5-1 binnenschoof.

De wanvertoning van Heerenveen werd na rust niet verder afgestraft. Ajax creëerde nog een aantal goede kansen, maar de scherpte was er bij de Amsterdamse voorhoedespelers vanaf. Heerenveen kwam daarom met een 5-1 nederlaag eigenlijk nog goed weg.
Categorie:
Tag(s):