maandag, 23. november 2009 - 10:31

Ajax legt opnieuw Deens talent vast

Amsterdam

(Elf-Voetbal) Ajax heeft het Deense talent Nicolai Boilesen vastgelegd. De 17-jarige verdediger komt transfervrij over van Brondby, maar de Amsterdammers moeten wel een opleidingsvergoeding voor de speler betalen.

"Ik ben blij dat mijn toekomst bij Ajax ligt. Het is een enorme uitdaging", zei Boilesen tegen Ekstra Bladet over de transfer. De verdediger, die centraal achterin of op de linkerflank kan spelen, komt op 1 januari 2010 naar Amsterdam en op die datum gaat ook zijn 3,5 jarig contract in.

Op dit moment staat Boilesen nog onder contract bij Brondby, maar die verbintenis loopt eind dit jaar af. Brondby heeft geprobeerd om haar talent langer vast te leggen, maar de twee partijen kwamen er niet uit. Ajax moet wel een opleidingsvergoeding aan de Denen betalen, die naar verluidt tussen de drie en vier miljoen Deense kronen (een half miljoen euro) zal zijn.

Ajax heeft met Christian Eriksen al een Deense speler in Amsterdam rondlopen. De spelmaker wordt gezien als het grootste talent op De Toekomst.
Categorie:
Tag(s):