donderdag, 27. augustus 2009 - 22:19

Ajax wint ook uit bij Slovan

(Elfvoetbal) Ook in de uitwedstrijd tegen had Ajax vanavond weinig moeite met Slovan Bratislava. Op bezoek in de Slowaakse hoofdstad wonnen de Amsterdammers met 2-1.

De wedstrijd was niet meer dan een formaliteit, nadat de ploeg van Martin Jol vorige week al met 5-0 te sterk was voor Sloavan. Ajax kwam na een half uur op 1-0 door een goal van Siem de Jong. De jonge aanvaller scoorde uit de rebound nadat Slavan-doelman Putnock een inzet van Luis Suarez keerde. Suarez werd na rust vervangen door Kennedy Backircioglu. De Ajacieden hadden opnieuw weinig tegenstand te dulden. Toch zorgde Sylvestr op slag voor rust voor de gelijkmaker, nadat hij Rob Wielaert aftroefde.

In de tweede helft verschenen de Slowaken een paar keer gevaarlijk voor het doel van Stekelenburg. Maar tot echte doelkansen leidde dat buiten een afgekeurd doelpunt van Gaucho nauwelijks, waarna Backircioglu met een vrije trap Ajax naar een 2-1 overwinning schoot. Hierdoor plaatsen de Amsterdammers zich vrij eenvoudig als groepshoofd voor de poulefase van de Europa League.
Categorie:
Tag(s):