maandag, 7. september 2009 - 14:19

Alcoholcontroles leveren 45 aanhoudingen op

Lelystad/Almere

Het VerkeersTeam van Politie Flevoland heeft afgelopen weekeinde bij alcoholcontroles in Lelystad en Almere 45 van de 1.042 gecontroleerde bestuurders aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol (4,3 procent). ‘Twaalf verdachten waren beginnend bestuurder, vier bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren’, meldt de politie maandag 7 september.

De alcoholcontrole op de vrijdagnacht werd gehouden op de Lindelaan en de Larserdreef in Lelystad. Van de 502 gecontroleerde bestuurders werden er 17 aangehouden. Een 40-jarige automobilist uit Lelystad probeerde de ademanalyse te saboteren. Ook de bloedproef werd door de man geweigerd, waarna zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 33-jarige Spanjaard blies 475 ug/l (1,09 promille), hetgeen hem op een boete van 400 euro kwam te staan.

Zaterdagnacht werd gecontroleerd op de Oorweg en de Noorderdreef (in verband met het Havenfestival) en de Spoordreef/Waddendreef. Hier werden 28 van de 540 gecontroleerde bestuurders aangehouden. Een 34-jarige Spanjaard weigerde de ademanalyse en moet voorlopig zonder rijbewijs verder. Een 23-jarige automobilist uit Naarden blies 455 ug/l (1,05 promille) en een 23-jarige Amsterdammer 385 ug/l (0,89 promille). Ook van deze verdachten is het rijbewijs ingevorderd.

Opvallend was dat op de Spoordreef/Waddendreef negen van de twaalf aangehouden bestuurders minder dan vijf jaar in het bezit waren van hun rijbewijs en dus onder de regels van beginnend bestuurder vielen. Voor deze categorie bestuurders geldt een alcohollimiet van 88 ug/l (0,2 promille), terwijl al bij 0,8 promille het rijbewijs wordt ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):