dinsdag, 15. december 2009 - 21:48

Alfa-college in de ban van Serious request

Groningen

Heel Nederland is in de ban van het Glazen huis. Ook de studenten van het Alfa-college in Groningen zijn druk bezig om geld in te zamelen voor de bestrijding van malaria. Zo staat de volledige kerstviering op onderwijslocatie Kluiverboom op 17 december in het teken van Serious request.

Theater met als thema malaria, een heuse veiling, diverse workshops en de verkoop van zelfgemaakte snacks moeten geld opleveren voor het goede doel. Alle opbrengsten worden later die dag naar het Glazen huis gebracht.
Studenten van de opleiding mode en restyling hebben een T-shirt ontworpen met als thema Malaria. Via onder andere een veiling op de onderwijslocatie Travertijnstraat worden de T-shirts op 14 december verkocht. De actie is op touw gezet in samenwerking met COS-Groningen, de millenniumgemeenten en de gemeente Groningen (Fair Trade).

Studenten van de opleidingen Sport & Bewegen kunnen natuurlijk al helemaal niet stilzitten, zij begeleiden dan ook meerdere sportieve acties. Naast de A-kerk gaan de studenten Sportmanagement op vrijdag 18 december geld inzamelen. De activiteiten, o.a. een Outdoor stormbaan en een Wii-competitie, zijn gepland van 11.00 – 15.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Om het geld veilig te bezorgen bij het Glazen huis worden de studenten geëscorteerd door niemand minder dan studenten van het Alfa-college die de opleiding Uniformberoepen volgen. Zo zijn de acties van begin tot eind goed geregeld.
Provincie:
Tag(s):