donderdag, 17. december 2009 - 16:59

Alicia Keys in GelreDome

Op zaterdag 8 mei 2010 geeft Alicia Keys een concert in GelreDome. De New Yorkse zangeres heeft een tour gepland in Europa in verband met de release van haar nieuwe album The Element of Freedom. De kaartverkoop voor het concert begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

De Amerikaanse Alicia Keys is een waar multi-talent. Naast zangeres, songwriter, en pianiste is ze actrice, mede-eigenaar van een productiemaatschappij en ambassadeur van een aantal goede doelen. Ook muzikaal gezien heeft de Amerikaanse Keys een brede smaak; zowel invloeden van soul, hiphop, jazz als klassieke muziek zijn in haar muziek terug te vinden.

Haar inspiratiebronnen zijn niet alleen soulartiesten Nina Simone, Stevie Wonder en Marvin Gaye, maar ook Chopin en Satie en hiphopsterren Tupac Shakur, Notorious B.I.G. en Jay-Z rekent ze tot haar muzikale helden.

Van haar debuutalbum Songs in a Minor verkocht Keys meer dan 10 miljoen exemplaren wereldwijd. Voor dit album kreeg ze maar liefst vijf Grammy Awards. Maar ook haar volgende albums brachten een regen aan prijzen en hits op, waaronder ‘You Don’t Know My Name’, ‘If I Ain’t Got You’, ‘Unbreakable’ en ‘No One’.

Haar nieuwe album The Element of Freedom is sinds deze week verkrijgbaar. De eerste single van het album ‘Doesn’t Mean Anything’ staat al geruime tijd in de hitlijsten en ook de hit ‘Empire State of Mind’ met rapper Jay-Z is een grote hit.
Provincie:
Tag(s):