woensdag, 2. september 2009 - 9:31

Alle winkels in Amsterdam open op zondag

Amsterdam

Amsterdam wil alle winkels de mogelijkheid geven om op zondag open te zijn. Dit blijkt uit een brief van wethouder Lodewijk Asscher van Economische zaken die op dinsdag 1 september aan de gemeenteraad is gestuurd.

Op dit moment zijn er verschillende regelingen voor openingstijden van winkels in de stad. Dit leidt tot onduidelijkheid voor ondernemers, bezoekers en Amsterdammers.

Het college van B&W heeft daarom besloten om een zogenaamd 'toeristisch regime' in te stellen. Hierdoor krijgen ondernemers de mogelijkheid om hun winkel op zondag in heel Amsterdam te openen.

Gelet op het toeristische karakter van de hele stad is het wenselijk dat de toerismebepaling van de Winkeltijdenwet eenduidig in de hele stad zal worden toegepast.

Jaarlijks overnachten bijna 9 miljoen toeristen in een van de hotels. Het toerisme levert 48.000 banen op en draagt ongeveer € 5 miljard bij aan het Bruto Amsterdams product.

Het college gaat eerst overleggen met alle betrokken partijen zoals de stadsdelen, het MKB en de KvK voordat een wijziging van de Winkeltijdenverordening aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd. Hopelijk kan die per 1 februari 2010 ingaan.
Categorie:
Tag(s):