dinsdag, 1. september 2009 - 13:28

Amersfoort gaat over op LED reclamebakken

Amersfoort

Woensdag onthult wethouder Van Daalen vanuit een hoogwerker aan de Van Asch van Wijkstraat nieuwe lichtreclamebakken. De nieuwe reclamebakken verbruiken 75 % minder energie dan de huidige bakken. De energiewinst wordt geboekt door gebruik te maken van energiezuinige LED-verlichting.

Het bedrijf Reclanet, dat de lichtbakken exploiteert, vervangt in de komende maanden alle ruim 300 reclamebakken aan lichtmasten in Amersfoort. Reclanet en de gemeente willen allebei graag overstappen op een energiezuinige manier van verlichten. De hoeveelheid energie die wordt bespaard is ongeveer gelijk aan het gebruik van rond de 40 huishoudens.

Amersfoort is koplopergemeente op het gebied van duurzaam verlichten. Duurzaamheid was al langere tijd een criterium bij keuzes in openbare verlichting, maar in dit koploperproject worden alle mogelijkheden voor besparingen onderzocht. Een voorbeeld van een andere maatregel is het vervangen van de straatverlichting aan de Stephensonstraat door een type dat geschikt is voor LED verlichting.
Provincie:
Tag(s):