zaterdag, 19. december 2009 - 15:39

Andre Wetzel woedend op raad van commissarissen

Den Haag

(Elfvoetbal) Directeur voetbalzaken bij ADO Den Haag, Andre Wetzel, ligt in de clinch met de raad van commissarissen van de voetbalclub. 'Ik laat niet over me heen lopen.'

Hij voelt zich gepasseerd nadat de raad zelfstandig had besloten de rentree van 'enfant terrible' Ricky van den Bergh te vervroegen. De 58-jarige Hagenaar haalt keihard uit naar de raad van commissarissen. "De raad heeft mijn regie getorpedeerd. Heel Nederland kan zien dat ik de club zo niet kan managen. Als ik op deze wijze wordt gepasseerd, ontstaat er een onwerkbare situatie." Totaal tegen de zin in van Wetzel werd de geschorste Ricky van den Bergh teruggehaald bij de selectie van ADO.

"Ik weet wat het gedrag van Van den Bergh teweeg heeft gebracht. De jongens hebben door die rode kaarten voor Ricky drie keer met een man minder gestaan. De andere spelers kunnen zich nu ook afvragen of ze wel serieus worden genomen. De spelersraad noemde het gedrag van Van den Bergh onacceptabel, dan kun je de afkoelingsperiode niet zomaar terugdraaien."

Ook laat Wetzel zich uit over de vastgelopen contractbesprekingen met spelers binnen de club. "De raad van commissarissen heeft gehandeld vanuit een bepaalde marketinggedachte. Er is gebrek aan geld en een overschot aan spelers. Zij worden dus allemaal goedkoper en daarom moeten we wachten tot april om toe te slaan. Het is een redenering van mensen die niet genoeg verstand hebben van voetbal."

Hij vervolgt: "Er zitten in het voorjaar vast honderd voetballers zonder werk, maar daar wil ik er 99 niet van hebben. De goede spelers worden niet goedkoper, zij gaan juist weg als je ze niet vastlegt.Ik wil geen oorlog voeren, dat schaadt de belangen van de club. Maar als het zo moet, ga ik onder de kerstboom zitten in de hoop dat de raad besluit de afspraken te respecteren", zegt Wetzel in De Volskrant.
Categorie:
Tag(s):