woensdag, 7. oktober 2009 - 17:33

Anti hufter campagne van start in Zuid-Limburg

Maastricht

In Maastricht is woensdagmiddag de campagne BOEITMEDAT van start gegaan. BOEITMEDAT is een multimediaal project, gericht op jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Het confronteert jeugdigen op een voor hen zeer herkenbare en eigentijdse wijze met ongewenst, agressief gedrag ten aanzien van uitvoerders van een publieke taak en de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen daarvan. Centraal staat daarbij de gewetensvraag: “Boeit mij dat?” Daarnaast is het project erop gericht de doelgroep en het grote publieke begrip en respect bij te brengen voor hulpverleners en hun werk.

BOEITMEDAT is een initiatief van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De Projectgroep Veilige Publieke Taak van het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft werkgevers binnen die publieke taak verzocht initiatieven te nemen die hufterig en gewelddadig gedrag ten opzichte van hun werknemers te verminderen.



De afzonderlijke organisaties binnen de Veiligheidsregio - Politie, Brandweer, GGD, Gemeenten - nemen ieder afzonderlijk intern maatregelen om hun werknemers weerbaarder te maken en indien het toch fout gaat, de opvang na een incident zo optimaal mogelijk te laten zijn.
Provincie:
Tag(s):