woensdag, 9. december 2009 - 18:23

Apeldoorn telt af en krijgt groot vuurwerk

Apeldoorn

Voor de eerste keer kunnen inwoners van Apeldoorn op 31 december de jaarwisseling gezamenlijk vieren op het Marktplein. Het feest start om 22.30 uur met live muziek, een DJ en voor iedereen een gratis oliebol en glaasje glühwein.

Vlak voor twaalf uur tellen we met elkaar onder leiding van burgemeester Fred de Graaf af, waarna een groots vuurwerk te zien zal zijn. Na het vuurwerk is het feest op het Marktplein afgelopen.

De muziek wordt verzorgd door twee Apeldoornse bands. The Bats is v/h de langstbestaande schoolband van Nederland. Al in 1964 traden zij op in de KHBS-school. The Bats spelen ‘dansbare’ jaren 60 en 70 nummers, die velen zullen aanspreken. De Nagging Neighbours is een jonge Apeldoornse rockband, die vooral jongeren op de been zal brengen.

Op het Marktplein is op diverse plekken glühwein, een oliebol of een drankje te verkrijgen. Uiteraard is er ook aan kinderen gedacht, zij krijgen sterretjes uitgedeeld. Er komt bij het podium een videowall met een grote klok.

Het feest is een initiatief van zowel de gemeenteraadsleden Paula Donswijk (D’66) en Henk Schutte (Leefbaar Apeldoorn), als van horecaondernemer Ruud van den Bosch. Er is in zeer korte tijd dankzij een geweldige samenwerking tussen horeca en gemeente een activiteit neergezet, die zal gaan aanspreken. Bedoeling is dat dit voor Apeldoorn een jaarlijkse traditie wordt, zoals je dat ook in steden als Londen en Sydney ziet.

Onder het motto ‘je hoeft geen vuurwerk te kopen of mee te nemen, daar zorgen wij wel voor’ wil de gemeente (heel) jong en oud een alternatief bieden voor het thuis voor de buis zitten. Kortom, een gezellig, muzikaal en vrolijk samenzijn, met afsluitend een groots vuurwerk.

Uiteraard zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen in overleg met de politie, die aansluiten op de maatregelen zoals die voor de jaarwisseling toch al voorbereid waren.
Provincie:
Tag(s):