dinsdag, 17. november 2009 - 22:05

Arcen krijgt meer parkeerplaatsen

Arcen

Deze week starten de werkzaamheden voor de uitbreiding van de parkeerplaats aan de Schans in Arcen. Zeventig nieuwe parkeerplaatsen worden aangelegd.

De kern van Arcen is een grote toeristisch/recreatieve publiekstrekker. Jaarlijks brengen vele duizenden mensen een bezoek aan de kern van Arcen. Om deze bezoekers voldoende parkeermogelijkheden te bieden, wordt het parkeerterrein aan de Schans met zeventig parkeerplaatsen uitgebreid.

Wethouder W. Verberk (CDA) is blij dat de werkzaamheden deze week starten. “De werkzaamheden duren twee weken. Voor de feestdagen zijn de parkeerplaatsen klaar, “vertelt hij. “De bushaltes in de kern van Arcen worden verplaatst naar het aan te leggen parkeerterrein. Daarmee wordt ook een gedeelte van de verkeersproblematiek in de oude kern van Arcen aangepakt,”aldus wethouder Verberk.

Het uitgebreide parkeerterrein voorziet ook in een gedeelte van de parkeerbehoefte van de toekomstige Multifunctionele Accommodatie De Schans. Daarnaast kunnen bezoekers hun auto parkeren om een bezoek te brengen aan de oude kern van Arcen of een wandel- of fietstocht in de omgeving te maken.
Provincie:
Tag(s):